Sonoff 4CH Pro

När man vill kunna röststyra elprodukter så som lampor eller vattenpump.

Lastkorg

Eftersom att vi släpar med oss en hundgård på ungefär 20m² så vill vi slippa släpa in den i husbilen varje gång vi packar ihop. Därför köpte vi denna lastkorgen för att kunna förvara hundgården på utsidan av husbilen istället.

Dieselvärmare

När man kommer tillbaka från en promenad då det plötsligt börjat regna är det väldigt skönt att kunna dra igång värme för att dels värma upp sig, men även för att bli av med den där fuktiga luften som blir när det regnar. Då fungerar dieselvärmaren utmärkt!

Batteriövervakning

Att hålla koll på batterierna är väldigt viktigt för att behålla dem i gott skick! Därför har vi installerat en så kallad Coulombmätare. Den räknar ut hur många watt som används och laddas hela tiden och kalkylerar hur lång tid man kan använda batterierna med nuvarande förbrukning.

Kylskåpsfläkt

Vi har väldigt gott om utrymme bakom vårt kylskåp på grund av de välvda väggarna, men för att ventilera och cirkulera luften bakom kylskåpet så har vi installerat den här fläkten som iallafall vi tycker är tystgående.

Elintag

Då vi är hemma eller om vi står över natten på en camping eller ställplats så passar vi på att ladda batteribanken. Då kopplar vi in landströmmen genom detta elintaget.

Hundgård

Hela anledningen till att vi valde att bygga vår egen husbil istället för att köpa en fabriksbyggd var för att vi ville göra det så bra för våra hundar som möjligt. En del i det hela är att hundarna ska kunna röra på sig fritt då vi inte är ute på vägarna och därför släpar vi med oss en hundgård som blir ungefär 20m² i storlek där hundarna kan leka bäst de vill.

LED-belysning

Vi har fått mycket beröm, men framför allt frågor om vår LED-belysning på utsidan av vår husbil. Dessa lampor laddas av egna solceller och vi tycker att de lyser riktigt bra. De tänds automatiskt när något eller någon rör sig inom 3 meter.

Bänkskåpstomme

Bänkskåpstommarna utgör själva basen i vårt kök. I dessa har vi lådor där vi förvarar allt som ett vanligt kök kan tänkas innehålla från kastruller, varmluftsfritös, bestick, tallrikar och glas.

Batteribank

Det krävs mycket kräm för att kunna driva induktionshällen i samband med matlagning eller om vi kör vår varmluftsfritös. Tack vare vår batteribank på 500Ah så kan vi fricampa 2-3 dagar utan att behöva oroa oss för att batterierna ska ladda ur mer än 50%.